Norrland compressor

Artikelcode E=Mc
€180,00
In winkelwagen
Besteld van di. tot zat. voor 15u, zelfde dag verzonden!
  • Overzicht
  • De Norrland compressor heeft meer instel- en regelmogelijkheden dan de meeste gitaarcompressors, in een handig kleine behuizing.
    Topkwaliteit, handmade in Antwerpen

Product details

De Norrland E=compressor is gebaseerd op een origineel ontwerp van M. Blencowe rond de LM13700 Operationele Transconductantieversterker (OTA). De meeste kant-en-klare compressoren die op OTA gebaseerd zijn, zijn lawaaierig. Dit komt door de aard van het IC. In dit ontwerp is de OTA in de terugkoppellus van de TL072 opamp geplaatst. Dit keert de versterking van de OTA om in tegenstelling tot de versterking die je inbelt. Wanneer de schakeling op volle versterking draait, is de hoeveelheid feedback van de OTA beperkt, waardoor de totale ruis wordt verminderd. De zijketen van deze schakeling is feedforward in plaats van de meer gebruikelijke feedbackbenadering. Dit maakt het mogelijk om de aanvalstijd te controleren, die meestal is vergrendeld voor een zeer snelle aanval. De aanvalsknop op veel compressoren is een verkeerde naam voor de vrijgaveknop. Om ervoor te zorgen dat uw signaal bij hoge compressie-instellingen niet saai wordt, is er ook een treble boost aan boord.

Niveau: bij het comprimeren van een signaal wordt het volume verlaagd. De niveau knop regelt de make-up gain om het volume weer op het normale niveau te brengen.

Verhouding: tijdens het comprimeren bepaalt dit in welke mate de versterking afneemt. In de hoogste stand houdt hij uw signaal op een constant niveau, onafhankelijk van het ingangsniveau, wat perfect is voor maximale sustain.

Drempel: hoe hoger deze is ingesteld, hoe luider het ingangssignaal moet zijn voordat het gecomprimeerd wordt.

Aanval: de tijd die het duurt voordat de compressie begint.

Release: de duur van de compressie.