Surfy Industries Surfy Bear Metal

Artikelcode SurfyBear Pedal Metal
€289,00
In winkelwagen
Besteld van di. tot zat. voor 15u, zelfde dag verzonden!
  • Overzicht
  • Surfy Industries Surfy Bear reverbs zijn gebaseerd op de klassieke Fender outboard veergalmen uit de 60's. Geen digitale emulatie of modeling, maar échte, analoge veergalm.

Product details

Surfy Industries' Surfy Bear reverbs zijn een erg slimme evolutie van Fender's klassieke outboard veergalmen uit de jaren zestig.    Volledig analoog, met een echte full size galmveer aan boord, niks digitaals, geen modeling, maar echte authentieke veergalm!


De Dwell, Mix en Tone controls laten je de lengte, EQ-kleuring en hoeveelheid van de galm heel precies instellen.   Niet alleen fantastisch (of eerder : essentieel!) voor surfmuziek, maar je haalte er ook super subtiele, dynamische, atmospherische reverbs uit, van heel donker en zwoel tot super bright en splashy.   Dankbaar bruikbaar in nagenoeg elk genre buiten misschien de meest heavy heavy metal - en dan nog...?

Het circuit van de Surfy Bear is nagenoeg hetzelfde als dat van de legendarische Fender 6G15 "Dick Dale" veergalm, maar elke versterkerbuis is vervangen door een FET transistor.   Dat maakt een veel kleinere, praktische reverb unit mogelijk, die bovendien nagenoeg geen onderhoud nodig heeft in vergelijking met orgineel, minder dan de helft weegt, terwijl 'ie 100% van de sound van het origineel bewaart.

De Surfy Bear Metal heeft een paar handigheidjes die het origineel niet heeft : het effect is true bypass, er zit een footswitch op de metalen behuizing én een jackinput voor een externe footswitch, en het pedaal heeft een ingebouwd voorversterkercircuit met een volumeknop zodat je perfect de balans kunt maken tussen het droge "reverb af" signaal, en het "natte" signaal, of het signaal met galm een boost kunt geven!